Prima Pagina » Sanatate A-Z » Oncologie » Tratamentul Cancerului Ovarian

Tratamentul Cancerului Ovarian

Tratamentul cancerului ovarianOptiunile terapeutice in tratamentul cancerului ovarian, dar si prognosticul in cazul pacientelor diagnosticate cu cancer ovarian depind de stadiul evolutiv in care s-a descoperit cancerul. Alti factori importanti care trebuie luati in considerare includ: varsta, starea reproductiva, dorinta de a avea copii, fertilitatea, starea generala de sanatate, factori de risc si comportamente periculoase pentru sanatate, eventuale boli si afectiuni cronice.

In prezent, optiunile terapeutice includ chirurgia, chimioterapia si eventual radioterapia. De asemenea, tratamentul psihologic, suportiv si paleativ sunt si ele importante, tinand cont de faptul ca anumite cazuri nu pot fi tratate curativ, cancerul fiind deja foarte extins inca de la diagnostic. Procedurile chirurgicale se realizeaza atat in scop curativ cat si pentru a stabili extinderea cancerului si pentru a se determina tipul histopatologic special. In cadrul procedurilor chirurgicale se pot recolta fragmente de tesut pentru biopsie, care vor fi ulterior analizate de catre un medic anatomopatolog in vederea stabilirii particularitatilor histologice.

Biopsia este una din cele mai corecte si importante proceduri prin care se stabileste diagnosticul de certitudine. In anumite situatii se pot realiza analize histologice foarte rapide, cat timp pacientul se afla inca pe masa de operatie, pentru a se stabili cat de mult trebuie rezecat din anumite tesuturi, pana unde s- a extins cancerul si care este limita oncologica de siguranta. Chimioterapia este de obicei o procedura adjuvanta in cancerul de ovar, se realizeaza dupa ce procedurile chirurgicale au incheiat prima etapa a tratamentului, anume indepartarea fizica a neoplaziei.

Prin chimioterapie se doreste distrugerea celulelor neoplazice care s- au extins in organism, aceasta terapie avand caracter sistemic. Studii recente au demonstrat faptul ca prin combinarea chimioterapiei cu chirurgia, sansele de supravietuire ale pacientului sunt semnificativ crescute, in special daca inca de la inceput cancerul a fost descoperit intr-un stadiu precoce. Chimioterapia este un tratament eficient in orice stadiu al cancerului, mai ales atunci cand interventia chirurgicala este depasita si cancerul s-a extins foarte mult in organism.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 martie, 2012, 1:22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *