Prima Pagina » Sanatate A-Z » Reumatologie » Tratamentul MBST

Tratamentul MBST

Unele din cele mai frecvente afectiuni cronice pe care le intalnim sunt osteoartrita si osteoporoza. Acestea sunt afectiuni degenerative care afecteaza articulatiile, respectiv oasele. La ora actuala tratamentele se axeaza pe ameliorarea durerii, dar exista o alternativa medicala.

Tratamentul MBST (sau terapia prin rezonanta magnetica) foloseste efectele terapeutice ale campurilor magnetice. S-a descoperit ca pacientii cu boli degenerative ale articulatiilor si cei care sufera pierderi de masa osoasa au prezentat ameliorari dupa efectuarea unor investigatii medicale RMN. Campurile magneticie generate in timpul rezonantei magnetice au avut efecte pozitive asupra corpului.

Dupa multi ani si multa cercetare a fost dezvoltata o tehnologie specifica a campului electromagnetic, sub forma MBST, cu scopul de a trata cele doua afectiuni, in prealabil netratabile. MBST se bazeaza pe abilitatea naturala a corpului de regenerare si vindecare. Procesele metabolice naturale ale corpului nostru sunt partial controlate de campurile electromagnetice.

Aceasta tehnologie foloseste spinul nuclear si nu are nimic in comun cu radiatiile, ci cu nucleul celulelor din corp. Putem afecta pozitiv celulele corpului prin folosirea campurilor electromagnetice cu efect terapeutic pozitiv.

Mai ales la pacientii cu osteoartrita, aceasta tehnologie s-a dovedit eficienta in regenerarea cartilajului articulatiilor afectate. Aceasta regenerare are ca efect atat reducerea sau disparitia durerilor provocate de pierderea cartilajului, cat si imbunatatirea mobilitatii pacientilor, limitata in prealabil de aceasta afectiune.

In cazul osteoporozei sau pierderii de masa osoasa, tratamentul creste densitatea osoasa. Tratamentele s-au dovedit eficiente in cresterea masei si densitatii osoase, ameliorand concomitent durerile.

Acest tip de terapie prin rezonanta magnetica nu trebuie confundat cu terapia magnetica. Acest tratament este folosit in mod exclusiv de MedTec, din Germania.

Tratamentele sunt administrate de un dispozitiv asemanator cu RMN. Ca si in cazul RMN, tratamentele nu au efecte secundare, pacientii pot fi imbracati si durata sedintei este de maxim o ora. In functie de gravitatea afectiunii, se impune efectuarea a pana la 9 -10 sedinte de tratament.

Inaintea efectuarii tratamentului, veti fi consultati pentru a constata posibilele contraindicatii. Pacientii cu boli autoimune, cancer sau femeile insarcinate nu pot urma tratamentul. Tratamentele pot fi axate pe diferite zone ale corpului, cum ar fi coloana vertebrala, incheieturi, glezne, genunchi, sold sau gat.

S-au efectuat multe studii medicale pentru verificarea acestei terapii. Aceste studii sunt facute mai ales in Germania, dar sunt efectuate de institute, universitati si centre medicale renumite. In Romania tratamentul este nou, dar pana in prezent tratamentul a fost urmat de sute de pacienti multumiti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 11 septembrie, 2012, 9:22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *