Prima Pagina » Medicamente » Medicamente T » Trisilicalm

Trisilicalm

Prospect

Comprimate Trisilicalm.

Compozitie:

Comprimate continand 0,500 g trisilicat de magneziu.

Actiune terapeutica:

Trisilicatul de magneziu are proprietati antiacide si adsorbante. Ajuns in stomac, acesta intra in reactie cu acidul clorhidric, dand nastere clorurii de Mg si acid silicic hidratat, acesta din urma joaca rol de adsorbant al HCl, intensificand eficienta trisilicatului de magneziu, in ceea ce priveste scaderea aciditatii gastrice. Clorura de magneziu, rezultata din prima reactie chimica a trisilicatului, ajungand in intestin, reactioneaza cu continutul acestuia, astfel luand nastere carbonatul de magneziu, care se elimina prin fecale, si clorura de sodiu, care este resorbita. Consistenta gelatinoasa pe care trisilicatul de magneziu o capata in stomac favorizeaza acoperirea unui eventual ulcer cu o pelicula antiacida protectoare. Actiunea antiacida nu se manifesta chiar atat de rapid si are efecte simptomatice mai putin prompte decat carbonatii bazici, bicarbonatii sau oxizii. In schimb durata acestei actiuni este prelungita, practic egala cu cea a digestiei gastrice.

Indicatii:

Ulcerul gastric si duodenal (in special ulcerul peptic), gastrita hiperacida.

Contraindicatii:

Insuficienta renala, diaree indiferent de etiologie.

Administrare:

Timp de 7-10 zile de la instituirea tratamentului se administreaza de 3 (sau chiar 4) ori pe zi cate 2 comprimate, ultima priza seara cat mai tarziu. Apoi doza zilnica se poate reduce la 3 comprimate in 3 prize. Preparatul se administreaza intre mese sau la 2 ore dupa masa.

Reactii adverse:

Relativ rar, o usoara tendinta la diaree.

Forma de prezentare:

Flacoane a 50 de comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate.

Pret:

Trisilicalm comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 7 noiembrie, 2011, 11:21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *