Prima Pagina » Medicamente » Medicamente T » Trisilicatul de magneziu

Trisilicatul de magneziu

Prospect

Trisilicatul de magneziu este putin activ ca antiacid – nu poate ridica pH-ul la valori mai mari de 3; efectul este lent si durabil. Dozele mari de trisilicat de magneziu au proprietati laxative. Rareori, formeaza concretiuni intestinale. Magneziul absorbit determina uneori fenomene toxice la bolnavii cu insuficienta renala. Au fost semnalate cazuri de calculoza renala silicica, in conditiile tratamentului indelungat.

Dozele recomandate sunt de 0,5 – 2 g o data.

Proprietati farmacotoxicologice:

DICARBOCALM – uneori, prin mecanism relativ, provoaca hipersecretie gastrica; daca se administreaza cronic, poate determina hipercalcemie, mai ales la renali. Tratamentul prelungit cu doze mari, poate fi cauza de carenta fosforica si favorizeaza litiaza biliara.

GELUSIL – rar provoaca greata, voma,constipatie. Aluminiul scade absorbtia fosforului, determinand hipofosfotemie si osteomalacie la administrarea indelungata.

Conditionare:

  • DICARBOCALM – comprimate continand carbonat de calciu, carbonat de magneziu si trisilicat de magneziu in compozitie aromatizata.
  • GELUSIL – comprimate si suspensie de uz intern, continand trisilicat de magneziu, hidroxid de aluminiu si pulbere de lapte degresat.
  • NICOLEN – granule continand trisilicat de magneziu, fosfat de aluminiu si alginat de sodiu.
  • TRISILICALM – comprimate continand trisilicat de magneziu 0,5 g.

Mod de administrare:

  • DICARBOCALM – se administreaza cate 1-2 comprimate la 1-3 ore dupa mese.
  • GELUSIL – o lingurita de 3-6 ori/zi, sau 1 comprimat supt.
  • NICOLEN – se administreaza cate 5 g la fiecare 2-3 ore, in primele zile de tratament, apoi de 2-3 ori/zi, intre mese. In intoxicatiile cu substante caustice se pot administra 15-25 g.
  • TRISILICALM – se administreaza cate 1-4 comprimate la 1+3 ore dupa masa si la nevoie.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 7 noiembrie, 2011, 11:05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *