Prima Pagina » Corpul Uman » Valvele cardiace

Valvele cardiace

Ca multe sisteme de pompare, functia normala a inimii depinde de o  serie de valve. In partea dreapta a inimii exista valvele pulmonare si tricuspida, la cea stanga se afla valvele aortice si mitrala. Cele patru valve se deschid si se inchid automat pentru a primi si descarca sangele de la si catre camere, astfel incat el poate curge doar intr-o singura directie.

Valvele pulmonara si aortica au o structura similara. Ele au trei cuspide sau foite alcatuite din tesut fibros dens, dar subtire. Valvele mitrala si tricuspida sunt mai complicate, desi si structura lor este asemanatoare. Valva mitrala are doua foite (cuspide); valva tricuspida are trei foite.

Valvele sunt prevazute cu un inel situat intre atriu si ventricul. Bazele foitelor se ataseaza de inel, in timp ce marginile libere vin in contact si asigura inchiderea comunicarii intre ventricule si atrii.

Aceste margini libere sunt legate de o serie de corzi fine, denumite cordaje tendinoase, care se prind de peretele ventricular si impiedica prolabarea valvelor in atrii.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 15 octombrie, 2019, 8:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *